B. Bugarski

Sitni detalji su ono što svaki enterijer čini jedinstvenim, a unose i posebnu atmosferu. Jastuci mogu biti jedan od njih!

Ukoliko ste poželjeli da osvježite svoj dom i unesete boje u njega, ili da stari krevet ili fotelja dobiju novi izgled, predlažemo vam da ih upotpunite slatkim jastucima u obliku neke od vaših omiljenih poslastica.

Mi smo napravili dva – jedan u obliku voćnog kolačića, a drugi u obliku krofne.

  1. Voćni kolačić – za ovaj jastuk potreban vam je pamučni materijal koji ćete iskrojiti u obliku pravougaonika sa oblim ivicama. Da biste sebi olakšali i izbjegli šivenje, predlažemo da koristite ljepilo za tkaninu. Zalijepite ivice, ali ostavite desetak centimetara otvora, kako biste, kad se ljepilo osuši, izvrnuli jastučnicu i kroz otvor je napunili koflinom (termo vatom). Roze „voćni preljev” dobili smo od filca (materijala), koji smo iskrojili u nepravilan oblik pravougaonika i na njega zalijepili šarene bućkice, a nakon toga sve to zalijepili na jastučnicu. Kada ste napunili jastuk vatom ostaje vam još samo da zatvorite otvor.
  2. Krofna – kao i u slučaju prvog prijedloga, potreban vam je materijal u narandžastoj boji kako bi najviše asocirao na krofnicu. Materijal isijecite u obliku kruga sa rupom u sredini. Možete koristiti neke kalupe za krugove, a možete i sami napraviti šestar pomoću kanapa i olovke, držati ga prstom u centru i vrtjeti kako biste iscrtali krug. Spojite materijale ljepilom po ivicama, takođe ostavite otvor od desetak centimetara, a manji krug ušijte tek nakon što jastučnicu prevrnete s lica. Od ljubičastog filca smo napravili preljev, a šarene tračice smo zalijepili na filc da podsjećaju na mrvice posute po krofni. Napunite jastuk vatom i zatvorite otvor.

Ovi jastučići će definitivno uveseliti vaš dom, a i slatki snovi pri popodnevnom odmoru neće izostati.

Ja'Whaun Bentley Jersey