Autor: Mr ph J. Nešović

Jačanje imuniteta je uvijek važno i uvijek “u trendu”, a pogotovu zimi kad većinu vremena provodimo u zagrijanim i zatvorenim prostorima koje neredovno provjetravamo. Aktuelna situacija s pandemijom, uz sezonu prehlade i gripe koju imamo svake godine, predstavlja dodatni razlog zašto bi trebalo još više obratiti pažnju na jačanje svog imuniteta.

Optimalan rad imunog sistema osiguravamo serijom postupaka i svaki od njih je veoma važan. Prvi i osnovni postulat dobrog imuniteta je raznovrsna i uravnotežena ishrana. Dnevni obroci treba da budu bitni izvor: vitamina, minerala, esencijalnih aminokiselina, važnih masnih kiselina i složenih ugljenih hidrata kao i fermentisanih mliječnih proizvoda. Ono na šta bi, posebno nakon praznika, trebalo da obratimo pažnju je da smanjimo unos zasićenih masnoća, crvenog mesa, namirnica bogatih trans-masnim kiselinama, a povećamo unos vlakana.

Osim korekcija u ishrani, postoje i drugi načini da pomognemo svom imunitetu kao što su različiti topli napici. Mi tradicionalno, u ovim zimskim mjesecima, volimo da pijemo različite čajeve, i to je za mnoge ljude više čin uživanja i druženja nego pojačavanja imuniteta. U LIVSANE kuhinji su se ove zime zakuhala tri napitka za imunitet: Hot Lemon, Hot Ginger + Honey + Lemon i Hot Berries.

LIVSANE Hot Berries, prašak za pripremu napitka je dijetetski suplement koji predstavlja dopunski izvor vitamina C i D, magnezijuma i cinka, a namijenjen je kao nutritivna podrška imunitetu djece i odraslih. Vitamini C, D i cink doprinose normalnoj funkciji imunog sistema. Vitamin C i cink doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.
LIVSANE Hot Ginger + Honey + Lemon, prašak za pripremu napitka je dijetetski suplement koji predstavlja dopunski izvor vitamina C i cinka, a namijenjen je kao nutritivna podrška imunitetu.
LIVSANE Hot Lemon, prašak za pripremu napitka sa ukusom limuna, sa zaslađivačem, je dodatak ishrani sa vitaminom C, magnezijumom i limunom u prahu.