ŠEŠIR ZA DOBRO RASPOLOŽENJE

Jedinstven i lijep

 

Detalji su ono što izdvaja vaš modni stil i čine ga vizuelno upečatljivim.

 

autor: S. Sušić

 

Ljetni mjeseci su neraskidivo povezani sa uživanjem, opuštanjem i dobrim provodom. To je, takođe, i period godine kada se trudimo da sve svoje slobodno vrijeme provedemo na otvorenom, izloženi svim blagodatima sunca. Međutim, stručnjaci nas iz godine u godinu upozoravaju da je sunčanje zdravo isključivo ako primjenjujemo zaštitne mjere. Uz preparate koje možete nabaviti u apoteci, uz konsultaciju sa svojim farmaceutom oko izbora onog koji najviše odgovaraju vašem tipu kože, preporučuje se i nošenje šešira sa širokim obodom. Tu na scenu stupa vaša kreativnost pomoću koje ćete od običnog šešira napraviti nešto što niko drugi nema u svom ormaru.

 

Pretvaranje šešira u unikat

Za početak vam je potreban šešir, idealno je ako već imate neki koji niste koristili duže vremena zato što vam je dosadio. Ovo je šansa da mu pružite novi život. Pored šešira, potrebni su vam: ukrasna traka, pištolj za lijepljenje, makaze i par vještih ruku (ako imate nekoga da vam pomogne, cijeli posao će ići daleko brže).

 

Iscrtavanje slova

Da bi sve lijepo ispalo, neophodno je na početku običnom olovkom iscrtati slova ili šare kojima želite da ukrasite šešir. Flomasteri ostavljaju jači i vidljiviji trag, ali naša preporuka je da ne radite njima, zato što ne dopuštaju greške. Kod obične olovke uvijek možete gumicom da riješite sve što vam se ne dopadne.

 

Lijepljenje ukrasne trake

Nanosite pomalo ljepila i traku lijepite dio po dio po ranije iscrtanim slovima. Po potrebi isijecite traku na manje dijelove, to olakšava rad. Ukoliko nanesete isuviše ljepila, nećete stići da zalijepite traku prije nego što se ljepilo stegne. Takođe, postoji i velika vjerovatnoća da višak ljepila razmažete po rukama i šeširu. Dakle, u ovoj fazi strpljenje je ključna riječ.

 

Šta kada sve završite?

Mi smo se opredijelili za svedeniju varijantu ukrašavanja, ali ako ste ljubitelj ekstravagantnijih rješenja, ništa vas ne sprječava da svoj šešir ukrasite perjem, šljokicama i raznobojnim trakama. Kada sve završite, obavezno nanesite sredstvo za zaštitu od sunca, stavite šešir na glavu i uputite se u laganu ljetnu šetnju. Ne zaboravite da sa sobom ponesete flašicu vode i dobro raspoloženje. Uživajte u čarima ljeta, vaš novi šešir je kao stvoren za to.