fluimukan

FLUIMUKAN® za djecu oralni rastvor 20 mg/ml 100 ml

OTC
Koristi se za lakše iskašljavanje kod bolesti disajnog sistema s obilnim stvaranjem guste sluzi i otežanim iskašljavanjem.

myokalm

MYOCALM® 30 tableta

Jedini proizvod na tržištu BiH sa kombinacijom miorelaksansa i analgetika. Koristi se kod bolnih stanja zglobova i mišića koje je rezultiralo smanjenim obimom pokreta ili spazmom. Za razliku od drugih sličnih preparata potpuno je siguran i može se koristiti od šeste godine života.

mezyum

MEZYM® 10 000 20 želučano otpornih tableta

OTC

Koristi se u liječenju poremećaja digestivnog trakta uzrokovanim nedovoljnim lučenjem ili odsustvom lučenja enzima pankreasa praćenih poremećajem varenja hrane.

pepticaid

PEPTICAID CONTROL 20 mg 7 gastorezistentnih tableta

OTC

Koristi se za kratkotrajno liječenje simptoma refluksa (npr. žgaravica, regurgitacija kiseline) kod odraslih. Refluks je povrat kiseline iz želuca u jednjak, koji uslijed toga može postati upaljen i bolan, a to može uzrokovati simptome kao što su osjećaj bolnog žarenja u prsima koje se penje do grla i kiseli okus u ustima.

waya

WAYA® LGG® FORTE 15 kapsula

WAYA® LGG® prvi odabir kod regulacije probavnih smetnji. Preporučuje se uzimanje kod akutnog proljeva i kod prevencija probavnih smetnji kod uzimanja antibiotika. Za cijelu porodicu.

gelomyurtol

GELOMYRTOL® FORTE

OTC

Ublažava simptome akutnih i hroničnih oblika bronhitisa i sinuzitisa. Koristi se kod prvih znakova prehlade (začepljenosti nosa, otežanog disanja).

abofit

ABOPHARMA OMEGA-3 kapsule + vitamin E 500 mg 120 kapsula

Lososovo ulje kapsule – Omega 3 – Nadopuna prehrani s visokim sadržajem omega 3 masnih kiselina + vitamin E. – Za poboljšanje opšteg stanja organizma. – Koristiti kod povišenog holesterola u krvi i povećanog stresa.

angals

ANGAL® S sprej 30 ml

OTC

Koristi se za lokalno ublažavanje znakova upale ždrijela kao što su bolno gutanje i nadražaj. Djeluje analgetski i protuupalno (sprječava širenje upale na donje disajne puteve).

operil

OPERIL® KAPI 0.05% 10 ml

OTC

Brzo rješavaju začepljenost nosa, djeluju protuvirusno na određene viruse koji uobičajeno uzrokuju bolesti disajnih organa. Djelovanje počinje već nakon 15 minuta.

vitaminc

VITAMIN C 900 mg 20 šumećih tableta

Koristi se: – kao dodatak ishrani u stanjima i bolestima sa povećanim potrebama za vitaminom C (trudnoća, dojenje, težak fizički napor, pušenje, stres, infekcije, hipertireoza (povećana funkcija štitne žlijezde), maligna oboljenja, rane i opekotine koje teško zarastaju, tuberkuloza, hemodijaliza, jednolična ishrana) – u prevenciji (sprječavanju pojave) i liječenju hipovitaminoze C (skorbut)

stapici

BETTY ŠTAPIĆI ZA UŠI 200 komada

Vateni štapići namijenjeni su i najosjetljivijoj koži. Kvalitetna elastična osnova na vrhovima je omotana najfinijim 100% pamukom. Idealni su za svakodnevnu njegu lica i tijela.

urea

BETTY UREA KREM 10% 100ml

Koristi se za tretman suhe kože, atopijskog dermatitisa, ekcema i hiperkeratoza. Nanosi se u tankom sloju na čistu kožu 2 do 3 puta dnevno.

vata

BETTY VATA SENSITIVE 100 g

Dobijena je preradom visokokvalitetnog 100% pamuka, bez dodatka viskoze, što je čini posebno pogodnom kod osoba s osjetljivom ko- žom. Velika moć upijanja, mekoća dodira i nježnost teksture osnovne su karakteristike ovog proizvoda idealnog za svakodnevnu njegu lica i tijela, kozmetičke svrhe, kod njege djece i dojenčadi, kao i za upotrebu u kućanstvu.

kamilica

BETTY ČAJ OD CVJETOVA KAMILICE 20 filter vrećica

Pripremite šoljicu čaja od kamilice kada želite da se opustite i uživajte u bezbroj koristi koje vam ona donosi. Smanjite bolove u mišićima, smirite bolove u želucu, upotpunite borbu protiv stresa i smirite haotičan dan.

marsmalow

BETTY ČAJ OD KORIJENA BIJELOG SLJEZA 100 g

Biljni čaj od korijena bijelog sljeza koji će vam pomoći da umirite iritaciju sluznice usne duplje ili ždrijela, ili da smirite suhi iritirajući kašalj. Sluzi iz korijena bijelog sljeza smanjuju iritacije tako što oblažu sluznice i stvaraju zaštitni sloj.


Prije upotrebe detaljno proučite uputstvo! O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek, odnosno medicinsko sredstva, posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Arhiva preporuka mjeseca:
jun | jul | avgust | septembar | oktobar | novembar | decembar | januar'16 | februar'16 | mart'16 | april'16 | maj'16 | jun'16 | jul'16