lekadol

LEKADOL®

18 film tableta

Lekadol tablete – drugo ime za paracetamol!

Jedini, filmom obloženi paracetamol. Djeluje analgetički i antipiretički. Analgetik prvog izbora u skladu sa kliničkim smjernicama za liječenje boli. Pogodno za najširiju grupu pacijenata. Lekadol je siguran za želudac i mogu ga koristiti pacijenti kojima se ne preporučuju acetilsalicilna kiselina i nesteroidni antiinflamatorni lijekovi.

OTC

angal-10

ANGAL® PASTILE

24 pastile

Kod upale sluznice usta i ždrijela (bolno gutanje, nadražaj).
Primjenjuje se za ublažavanje bolova kod upaljenog ždrijela, smanjuje rizik od razvoja težih bakterijskih infekcija. Takođe ublažava bolove, bolno gutanje i nadražaj u grlu. Angal pastile ne sadrže šećer, zato ih mogu koristiti i bolesnici koji boluju od šećerne bolesti.

OTC

fluimukan-pm11

FLUIMUKAN® AKUT 600

10 šumećih tableta

Jači od kašlja!
Mukolitik koji olakšava iskašljavanje i djeluje brzo i efikasno u uklanjanju produktivnog kašlja. Jednostavno doziranje, 1x dnevno rastvoren u čaši vode. Time pruža dodatnu rehidraciju organizmu za lakše uklanjanje simptoma kašlja. Fluimukan akut 600 sadrži C vitamin i ima ukus kupine.

OTC

aspirin-plus-c-pm11

ASPIRIN® PLUS C

10 šumećih tableta

Aspirin® plus C ublažava bolove, snižava povišenu tjelesnu temperature kod prehlade ili gripe i djeluje protuupalno.
Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom. L.BA.MKT.01.2017.0449

OTC

prostamol-uno-pm11

PROSTAMOL® UNO

30 kapsula

Prostamol® Uno je jedini biljni preparat registrovan kao OTC lijek.
Koristi se u terapiji blagih i umjerenih simptoma benigne hiperplazije prostate. Nakon tromjesečne terapije smanjuje iritativne i opstruktivne smetnje, smanjuje učestalost noćnog mokrenja, ne remeti seksualnu funkciju.

OTC

herbion-brsljan-pm11

HERBION® SIRUP OD BRŠLJANA

150 ml

Herbion pomaže prvi od prvog dana kašlja.
Herbion sirup od bršljanja namijenjen je za lakše iskašljavanje kod produktivnog kašlja. Herbion sirup od bršljana ima klinički dokazanu efikasnost i sigurnost. Razređuje gustu sluz u disajnim putevima i olakšava iskašljavanje kod produktivnog kašlja. Herbion sirup od bršljana pogodan je za cijelu porodicu kao i najmlađe. Namijenjen je za djecu iznad 2 godine starosti. Ne sadrži šećer, sadrži sorbitol prirodnog porijekla.

OTC

alvogen-ors

ALVOGEN O.R.S. ukus limuna

12 šumećih tableta

Brza i efikasna nadoknada tečnosti i elektrolita.

dijetetski proizvod

corega-bio-formula-pm11

COREGA BIO FORMULA za čišćenje zubne proteze

40 g

Tablete Corega za čišćenje zubnih proteza za samo 3 minute. Čiste zubnu protezu puno bolje od obične zubne paste.

MS

corega-max-seal-pm11

COREGA MAX SEAL krema za pričvršćivanje zubne proteze

40 g

Inovativni aplikator za LAKŠE NANOŠENJE i posljedično VRHUNSKO PRIANJANJE. U poređenju sa standardnom kremom Corega.

MS

voltaren-emulgel-pm11

VOLTAREN EMULGEL 1%

50 g

Voltaren Emulgel 1% gel djeluje s trostrukim efektom: ublažava bol, smanjuje upalu i ubrzava oporavak. Voltaren Emulgel 1% gel preporučuje se za ublažavanje bolova u mišićima i mekim tkivima.

OTC

voltaren-forte-pm11

VOLTAREN FORTE 2% GEL

50 g

Voltaren Forte 2% gel sa dvostrukom snagom diklofenaka omogućava ublažavanje bolova u zglobovima do 12 sati.

OTC

matcha-caj-pm11

 MATCHA ČAJ U PRAHU

100 g

Matcha čaj je izuzetno bogat antioksidansima, podiže vas i daje energiju. Matcha prah možete da koristite u voćnim ili povrtnim sokovima, ili salatama ili jednostavno 1-2 kašikice prelijete vrućom vodom (ne ključalom) i zasladite medom ili nekim drugim sladilom po želji. Može se dodati i malo mlijeka da bi se pozitivan učinak pojačao.

čaj

livsane-immune-support-liquid-pm11

LIVSANE IMMUNE SUPPORT LIQUID

7 bočica od 25 ml

OJAČAJTE SVOJ IMUNITET! Immune Support Liquid je dopunski izvor vitamina, minerala, oligoelemenata i biljnih ekstrakata u obliku oralnog rastvora sa ukusom narandže. Preporučuje se odraslim osobama kao podrška u jačanju imuniteta i održanju zdravlja i funkcija cijelog organizma. Primjenjuje se 1 ampula dnevno, za vrijeme ili nakon obroka. Sadržaj se nakon mućkanja može popiti direktno iz ampule ili razblažiti dodavanjem u čašu vode ili soka.

dijeteski proizvod

livsane-lactoactive-baby-pm11

LIVSANE LACTOACTIVE BABY KAPI

7,5 ml

Lactoacitve Baby, oralne kapi je dodatak ishrani sa živim probiotskim kuturama mliječno-kiselinskih bakterija prirodno prisutnim u digestivnom traktu. Namijenjen je za uspostavljanje normalne crijevne flore kod novorođenčadi i odojčadi starosti od 2 nedjelje do 2 godine. Može se koristiti za ublažavanje grčeva i stomačnih tegoba beba, kao i simptoma dječijeg ekcema poput svraba i crvenila. Dijetetski suplement je u obliku oralnog rastvora na bazi suncokretovog ulja. Proizvod ne sadrži gluten i laktozu. Kapi se mogu primjeniti davanjem odojčetu 6 kapi na kašičicu ili dodavanjem u prohlađeni napitak ili kašasti obrok.

dijetetski proizvod

livsane-lactoactive-daily-immune-pm11

LIVSANE LACTOACTIVE DAILY & IMMUNE

20 kapsula

Lactoacitve Daily & Immune je probiotski dodatak ishrani koji sadrži žive probiotske kulture mliječno-kiselinskih bakterija koje su fiziološki prisutne u digestivnom traktu, frukto-oligosaharide i cink. Ovaj dodatak ishrani namijenjen je za uspostavljanje normalne crijevne flore kod odraslih osoba od 18. godine. Pokazuje povoljne efekte na zdravlje poboljšanjem balansa intestinalne mikroflore i ublažavanjem privremenih ili hroničnih stomačnih problema poput gasova, grčeva, nadimanja, abdominalnog bola, dijareje, opstipacije.

dijetetski proizvod

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku i medicinskom sredstvu. Za obavijest o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka i medicinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.