linex-forte

LINEX® FORTE

14 kapsula

LINEX® – Vaš probiotički lijek! Muči Vas nadutost, nadimanje I proljev? Pomoć u liječenju pruža Linex! Linex obnavlja narušenu crijevnu floru. Namijenjen je djeci I odraslima. Za sve koji često I dugo koriste antibiotike, spremaju se za putovanje ili imaju problema sa dijarejom i opstipacijom.

OTC

linex-baby-prasak

LINEX® BABY PRAŠAK

10 kesica

Linex® Baby – za zdrav stomačić od rođenja! Linex baby sadrži žive liofilizirane bakterije vrste Bifidobacterium koje uspostavljaju I održavaju balans crijevne mikroflore. Bifidobakterije (probiotičke bakterije) su obično prisutne u probavnom traktu I zovemo ih mikroflora probavnog trakta, utiču na pokretljivost (peristaltiku) i stimuliraju imunološki sistem. Nepravilan balans mikroflore se ogleda u grčevima, nadimanju, dijareji, zatvoru ili atopijskom dermatitisu. Primjena bifidobakterija je djelotvorna za fiziološki balans crijevne mikroflore, čime se uspostavlja njen prirodni balans.

OTC

exoderil-1-otopina

EXODERIL 1% OTOPINA

10ml

Exoderil® rastvor za kožu – Duboko prodire I ubija gljivice! Exoderil rastvor za kožu se koristi za liječenje gljivičnih infekcija noktiju. Ovo oboljenje koje se stručno naziva onihomikoza, može biti teško liječiti zbog zbog tvrde orožnjele ploče nokta I njegovog sporog rasta. Onihomikoza nije oku ugodan prizor, ali katkada nije riječ samo o kozmetičkom problemu. Nuspojave poput pukotina na noktu ili dodatnih infekcija mogu biti i bolne i liječenje može trajati mjesecima.

OTC

msm-u-prahu

MSM PRAH

200g

MSM je važan za formiranje keratina, kolagena I elastina. Simptomi koji mogu ukazati na nedostatak MSM-a u organizmu su oštećena koža, vidljivi ožiljci I bore. Kao terapeutsko sredstvo, MSM koristi svoja jedinstvena svojstva prodiranja kako bi promijenio fiziološke učinke na ćelijskom i tkivnom nivou te je idealan za ublažavanje upalnih procesa kod artritisa i reume, a ujedno doprinosi poboljšanju teksture, tonusa i izgleda kože.

kamagel-gel

KAMAGEL

gel 40g

Kamagel gel je gel sa ekstraktom kamilice koji efikasno ublažava neprijatan osjećaj na koži. Njegove aktivne komponente reduciraju upalu, otok I crvenilo. Na mjestu aplikacije stvara zaštitni film koji sprečava nastanak sekundarnih infekcija I osigurava brzu regeneraciju tkiva. Štiti kožu od isušivanja, prijatno hladi i ne ostavlja tragove.

tocopherol

TOCOPHEROL 10mg

30 dražeja

Tocopherol je dijetetski suplement koji sadrži 10mg vitamina E, najvažnijeg sastojka antioksidansnog sistema u ljudskom organizmu. Izuzetno brzo se vezuje za slobodne radikale kiseonika, učestvuje u njihovom gašenju I srečava nastanak novih slobodnih radikala. Tocopherol doprinosi zaštiti organizma od preranog starenja, održava funkcije nervnog i mišićnog sistema, pospješuje vitalnost i ukupnu aktivnost.

pantenol-krem

PANTHENOL KREM

30g

Panthenol krem već godinama rješava sve tegobe sa kožom, istovremeno je čineći glatkom I nježnom. Vaš vjerni saveznik u zaštiti I njezi.

linoderm-pantenol-sprej-5-sa-laktokinom

LINODERM PANTENOL SPREJ 5% sa laktokinom

100ml

Pantenol rastvor štiti kožu, obezbjeđuje joj optimalnu vlažnost i obnavlja prirodni pH. Zahvaljujući mliječnim proteinima djeluje umirujuće i protivupalno. Ublažava crvenilo i iritaciju kože, naročito nakon njenog izlaganja suncu ili zračenju u solarijumu, te sprečava nastanak pjega i fleka.

voltaren-forte-2-gel

VOLTAREN FORTE 2% GEL

50g

Voltaren forte 2% gel sa dvostrukom snagom diklofenaka omogućava ublažavanje bolova u zglobovima do 12 sati.

OTC

livsane-zeleni-caj

LIVSANE ZELENI ČAJ

20 filter vrećica

Nefermentisani čaj I kvaliteta koji se sastoji od 100% lista zelenog čaja. Zeleni čaj bogat je antioksidansima koji štite ćelije od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Poboljšava cirkulaciju i pomaže izbacivanju viška tečnosti. Prijatnog je ukusa. Svaka filter kesica je pakovana je u aroma omotaču koji dodatno čuva svježinu i miris.

caffetin-cold

CAFFETIN COLD

10 tableta

Sadrzi vitamin C; koristi se kod gripa I prehlade; snižava tjelesnu temperaturu; ublažava bol; smanjuje sekreciju nosa; ublažava kašalj.

OTC

mycocur-krema

MYCOCUR KREMA

15g

Mycocur krema – savršeno oružje protiv gljivica. Sadrži terbinafin koji ubija gljivice, te brže dovodi do njihovog izliječenja. Dodatno, njegovo produženo djelovanje sprječava da se gljivice vrate. Namijenjen djeci od 12 godina I odraslima.

OTC

humana-elektrolyt-banana

HUMANA ELEKTROLYT BANANA

75g

Humana elektrolyt je sredstvo za oralnu rehidraciju u obliku obliku praška koji se lako rastvara I koji služi za brzu nadoknadu mineralnih materija I tečnosti. Prijatnog je okusa banane I jendostavno se priprema rastvaranjem praškastog sadržaja jedne kesice u 250ml vode ili nezaslađenog čaja. Ovako dobijeni rastvor se može odmah koristiti i sadrži elektrolite, šećere i vodu u pravilnom odnosu za nadoknadu dehidracije kod djece i odraslih.

herbafast-lady

HERBAFAST LADY

10 kapsula

Herbafast lady – smanjite višak kilograma na potpuno prirodan način uz patentiranu kombinaciju sastojaka. Potvrđeno je da Herbafast lady suzbija osjećaj gladu, smanjuje tjelesnu težinu I eliminiše toksine iz organizma.

livsane-magnesium-vitamin-b6

LIVSANE MAGNEZIJUM I VITAMIN B6

60 tableta

Magnezijum + Vitamin B6 je dodatak ishrani u obliku tableta koji predstavlja dopunski izvor magnezijuma i vitamina B6 ishrani. Jedna tableta sadrži 187,5 mg magnezijuma u obliku magnezijum bisglicinata i magnezijum oksida i 1,4 mg vitamina B6. Magnezijum i vitamin B6 imaju značajne uloge u sintezi i metabolizmu proteina. Doprinose normalnom energetskom metabolizmu, smanjenju umora i iscrpljenosti. Doprinose održanju pravilnog rada mišića, zdravih kostiju i zuba, kao i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku i medicinskom sredstvu. Za obavijest o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka i medicinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.