lekadol

LEKADOL®

18 film tableta

Lekadol tablete – drugo ime za paracetamol!

Jedini, filmom obloženi paracetamol. Djeluje analgetički i antipiretički. Analgetik prvog izbora u skladu sa kliničkim smjernicama za liječenje boli. Pogodno za najširiju grupu pacijenata. Lekadol je siguran za želudac i mogu ga koristiti pacijenti kojima se ne preporučuju acetilsalicilna kiselina i nesteroidni antiinflamatorni lijekovi.

OTC

angal-10

ANGAL® PASTILE

24 pastile

Kod upale sluznice usta i ždrijela (bolno gutanje, nadražaj).
Primjenjuje se za ublažavanje bolova kod upaljenog ždrijela, smanjuje rizik od razvoja težih bakterijskih infekcija. Takođe ublažava bolove, bolno gutanje i nadražaj u grlu. Angal pastile ne sadrže šećer, zato ih mogu koristiti i bolesnici koji boluju od šećerne bolesti.

OTC

fluimukan-pm11

FLUIMUKAN® AKUT 600

10 šumećih tableta

Jači od kašlja!
Mukolitik koji olakšava iskašljavanje i djeluje brzo i efikasno u uklanjanju produktivnog kašlja. Jednostavno doziranje, 1x dnevno rastvoren u čaši vode. Time pruža dodatnu rehidraciju organizmu za lakše uklanjanje simptoma kašlja. Fluimukan akut 600 sadrži C vitamin i ima ukus kupine.

OTC

beli-luk-kapsule-pm12

BELI LUK GASTROREZISTENTNE KAPSULE

40 kapsula

Sprečavaju neugodan miris pri izdisanju i znojenju kao i osjećaj mučnine u stomaku.
-pomažu održavanje normalnog nivoa holesterola i triglicerida u krvi,
-doprinose snižavanju krvnog pritiska,
-pomažu očuvanju zdravlja srca i krvnih sudova, posebno vena i doprinose smanjenju rizika od srčanog i moždanog udara uzrokovanih aterosklerozom,
-doprinose normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti od štetnih mikroorganizama – bakterija i virusa.

septanazal-za-djecu-pm12

SeptaNazal® sprej za djecu

10 ml

Koriste se za:
-smanjenje osjećaja začepljenosti nosa i smanjenje oticanja sluznice nosa tokom upale sluznice nosa (rinitis) i poticanje zacjeljivanja oštećene kože i sluznice
-za ublažavanje nealergijske upale sluznice nosa (vazomotorni rinitis)
-za liječenje otežanog disanja kroz nos, nakon operacije nosa.

OTC

septanazal-za-odrasle-pm12

SeptaNazal® sprej za odrasle

10 ml

Koriste se za:
-smanjenje osjećaja začepljenosti nosa i smanjenje oticanja sluznice nosa tokom upale sluznice nosa (rinitis) i poticanje zacjeljivanja oštećene kože i sluznice
-za ublažavanje nealergijske upale sluznice nosa (vazomotorni rinitis)
-za liječenje otežanog disanja kroz nos, nakon operacije nosa.

OTC

corega-bio-formula-pm11

COREGA BIO FORMULA za čišćenje zubne proteze

40 g

Tablete Corega za čišćenje zubnih proteza za samo 3 minute. Čiste zubnu protezu puno bolje od obične zubne paste.

MS

corega-max-seal-pm11

COREGA MAX SEAL krema za pričvršćivanje zubne proteze

40 g

Inovativni aplikator za LAKŠE NANOŠENJE i posljedično VRHUNSKO PRIANJANJE. U poređenju sa standardnom kremom Corega.

MS

voltaren-emulgel-pm11

VOLTAREN EMULGEL 1%

50 g

Voltaren Emulgel 1% gel djeluje s trostrukim efektom: ublažava bol, smanjuje upalu i ubrzava oporavak. Voltaren Emulgel 1% gel preporučuje se za ublažavanje bolova u mišićima i mekim tkivima.

OTC

voltaren-forte-pm11

VOLTAREN FORTE 2% GEL

50 g

Voltaren Forte 2% gel sa dvostrukom snagom diklofenaka omogućava ublažavanje bolova u zglobovima do 12 sati.

OTC

chaga-u-prahu-pm12

CHAGA U PRAHU

100 g

Kraljica ljekovitog bilja – sibirska gljiva je najjači poznati oksidans i moćan adaptogen.
Preporučena dnevna konzumacija je 2–3 g za redovno održavanje dobrog zdravlja i energije, i do 5 grama za hronične bolesti. Iz Čage u prahu možete skuhati biljni čaj. Prelijete prah sa vrelom (ne ključalom) vodom i pričekajte 10–15 minuta. Čagu u prahu možete dodati i smutiju.

humana-pm-12

HUMANA 3

600 g

Humana 3 prelazno mlijeko za odojčad svojim sastavom obezbjeđuje važne hranljive sastojke i energiju i kao takva je pogodna za posebnu dijetetsku namjenu kod odojčadi i male djece. Humana 3 prelazno mlijeko za odojčad se može koristiti kao dio raznovrsne ishrane od 10. mjeseca starosti odojčeta, kao nastavak ishrane posle Humana 2 prelaznog mlijeka za odojčad ili bilo koje druge formule prelaznog mlijeka za odojčad.

livsane-immune-support-liquid-pm11

LIVSANE IMMUNE SUPPORT LIQUID

7 bočica od 25 ml

OJAČAJTE SVOJ IMUNITET! Immune Support Liquid je dopunski izvor vitamina, minerala, oligoelemenata i biljnih ekstrakata u obliku oralnog rastvora sa ukusom narandže. Preporučuje se odraslim osobama kao podrška u jačanju imuniteta i održanju zdravlja i funkcija cijelog organizma. Primjenjuje se 1 ampula dnevno, za vrijeme ili nakon obroka. Sadržaj se nakon mućkanja može popiti direktno iz ampule ili razblažiti dodavanjem u čašu vode ili soka.

dijeteski proizvod

livsane-lactoactive-daily-immune-pm11

LIVSANE LACTOACTIVE DAILY & IMMUNE

20 kapsula

Lactoacitve Daily & Immune je probiotski dodatak ishrani koji sadrži žive probiotske kulture mliječno-kiselinskih bakterija koje su fiziološki prisutne u digestivnom traktu, frukto-oligosaharide i cink. Ovaj dodatak ishrani namijenjen je za uspostavljanje normalne crijevne flore kod odraslih osoba od 18. godine. Pokazuje povoljne efekte na zdravlje poboljšanjem balansa intestinalne mikroflore i ublažavanjem privremenih ili hroničnih stomačnih problema poput gasova, grčeva, nadimanja, abdominalnog bola, dijareje, opstipacije.

dijetetski proizvod

livsane-lactoactive-baby-pm11

LIVSANE LACTOACTIVE BABY KAPI

7,5 ml

Lactoacitve Baby, oralne kapi je dodatak ishrani sa živim probiotskim kuturama mliječno-kiselinskih bakterija prirodno prisutnim u digestivnom traktu. Namijenjen je za uspostavljanje normalne crijevne flore kod novorođenčadi i odojčadi starosti od 2 nedjelje do 2 godine. Može se koristiti za ublažavanje grčeva i stomačnih tegoba beba, kao i simptoma dječijeg ekcema poput svraba i crvenila. Dijetetski suplement je u obliku oralnog rastvora na bazi suncokretovog ulja. Proizvod ne sadrži gluten i laktozu. Kapi se mogu primjeniti davanjem odojčetu 6 kapi na kašičicu ili dodavanjem u prohlađeni napitak ili kašasti obrok.

dijetetski proizvod

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku i medicinskom sredstvu. Za obavijest o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka i medicinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.