linex-baby

LINEX® BABY

10 kesica

LINEX® BABY – Za zdrav stomačić od rođenja! LINEX® BABY sadrži žive liofilizirane bakterije vrste Bifidobacterium koje uspostavljaju i održavaju balans crijevne mikroflore. Bifidobakterije (probiotičke bakterije) su obično prisutne u probavnom traktu i zovemo ih mikroflora probavnog trakta, utječu na crijevnu pokretljivost (peristaltiku) i stimuliraju imunološki sistem. Nepravilan balans mikroflore se ogleda u grčevima, nadimanju, dijareji, zatvoru ili atopijskom dermatitisu. Primjena bifidobakterija je djelotvorna za fiziološki balans crijevne mikroflore, čime se uspostavlja njen prirodni balans.

dijetetski proizvod

linex-forte

LINEX® FORTE

14 tvrdih kapsula

LINEX® FORTE – Probiotik izbora kod proljeva! Sadrži Bifidobacterije BB12 – najispitivaniji soj probiotika, ljudskom organizmu najpotrebniji! LINEX® FORTE kapsule koriste se kao preventivna i pomoćna terapija u slučaju dijareje, meteorizma i drugih probavnih poremećaja izazvanih narušavanjem ravnoteže crijevne mikroflore. LINEX® FORTE se naročito preporučuje kod virusnih i bakterijskih gastrointestinalnih infekcija (npr. rotavirusne infekcije, putnička dijareja).

OTC

exoderil

EXODERIL® otopina 1%

10ml

EXODERIL® rastvor za kožu – Duboko prodire I ubija gljivice! Exoderil® rastvor za kožu upotrebljava se za liječenje gljivičnih infekcija noktiju. Ovo oboljenje, koje se stručno naziva onihomikoza, može biti teško liječiti zbog tvrde orožnjele ploče nokta i njegova sporog rasta. Onihomikoza nije oku ugodan prizor i može biti uzrok nelagode pred drugima. Katkada međutim nije riječ samo o kozmetičkom problemu. Nuspojave poput pukotina na noktu ili dodatnih infekcija mogu biti i bolne. Liječenje može trajati mjesecima i imati negativan utjecaj na društveni i profesionalni život pogođenih osoba. U teškim slučajevima onihomikoza može utjecati i na samopouzdanje i na emocionalno stanje.

OTC

snup

SNUP 0,1 % sprej za nos

10 ml

Namijenjen je olakšanju simptoma začepljenog nosa, hroničnog i alergijskog rinitisa (alergijskog zapaljenja nosne sluznice), sinuzitisa (zapaljenja sinusa).

OTC

septolete-total

SEPTOLETE TOTAL sprej za usnu sluznicu

30 ml

Ne dopustite da Vas bolno grlo zaustavi u Vašim planovima. Već kod prvih simptoma odaberite Septolete® total i vratite snagu svom grlu. Sa svojom jedinstvenom formulom Septolete® total osigurava potpun tretman protiv grlobolje: brzo otklanja bol, smanjuje upalu i uklanja uzrok infekcije.

OTC

kamagel

KAMAGEL® GEL

40 g

Kamagel® je gel sa ekstraktom kamilice i ostalim odličnim komponentama koji efikasno ublažavaju neprijatan osjećaj na koži. Njegove aktivne komponente redukuju upalu, otok i crvenilo. Preporučuje se za blage kožne upale zbog prejakog sunčanja, prekomjernog znojenja, uboda insekata, opekotina meduza, umjesto obloga za otekline, uganuća i nagnječenja. Na mjestu aplikacije stvara zaštitni film koji sprječava nastanak sekundarnih infekcija i osigurava brzu regeneraciju tkiva. Kamagel® gel štiti kožu od isušivanja, prijatno hladi i ne ostavlja tragove.

kozmetika sa posebnom namjenom

cardiopirin-100-mg

CARDIOPIRIN 100 mg

30 tableta

Štiti srce, štedi želudac
Jedna filmom obložena tableta Cardiopirin 100 mg dnevno može spriječiti brojna kardiovaskularna oboljenja. Smanjuje rizik od infarkta, te može smanjiti rizik od moždanog udara ili vaskularne tromboze.
Broj rješenja: 04-07. 10-4453/13 od dana 3.1.2014.

OTC

alvogen-ors

ALVOGEN O.R.S. ukus limuna

 12 šumećih tableta

Brza i efikasna nadoknada tečnosti i elektrolita.

dijetetski proizvod

nimulid

NIMULID® TRANSGEL

30g

Primjenjuje se lokalno (nanosi se na kožu) u cilju smanjenja bola kod uganuća zglobova i kod upala tetiva poslije različitih vrsta povreda.

OTC

livsane-biljne-bombone

LIVSANE biljne bombone

75 g

LIVSANE Biljne bombone sa zaslađivačima. Sadrže ekstrakte 20 biljaka koji daju bombonama prijatan biljni ukus. Za svakodnevnu primjenu. Mogu se koristiti kod kašlja i promuklosti. Ne sadrže šećer. Pogodne za dijabetičare.

hrana

livsane-magnezijum-sa-ukusom-crne-ribizle

LIVSANE MAGNEZIJUM sa ukusom crne ribizle

20 šumećih tableta

LIVSANE MAGNEZIJUM sa ukusom crne ribizle, šumeće tablete sa zaslađivačima:
*doprinosi normalnom radu mišića
*pomaže smanjenju umora i iscrpljenosti
*doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema

dijetetski proizvod

betty-energy-release

BETTY ENERGY RELEASE

20 šumećih tableta

1+1 GRATIS
Prilikom kupovine jednog pakovanja BETTY Energy release šumećih tableta, poklanjamo Vam drugu kutiju gratis. Kombinacija vitamina B kompleksa, vitamina C, te minerala cinka i magnezijuma, doprinosi normalnom metabolizmu i stvaranju energije, normalnoj funkciji imunog sistema, te smanjenju umora i iscrpljenosti.

dijetetski proizvod

betty-vitamin-c-1000-mg

BETTY vitamin C 1000 mg

20 šumećih tableta

1+1 GRATIS
Prilikom kupovine jednog pakovanja BETTY Vitamin C 1000 mg, poklanjamo Vam drugu kutiju gratis. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog i nervnog sistema, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i smanjenju umora i malaksalosti. Vitamin C poboljšava apsorpciju gvožđa i učestvuje u formiranju kolagena, zbog čega doprinosi normalnoj funkciji kože, kostiju, hrskavica i zuba.

dijetetski proizvod

betty-vitamin-b-kompleksa

BETTY VITAMINI B KOMPLEKSA

60 tableta

Kombinacija vitamina B kompleksa doprinosi:

* normalnom metabolizmu stvaranja energije
* očuvanju normalne funkcije nervnog sistema
* normalnoj psihološkoj funkciji
* smanjenju umora i isrpljenosti

dijetetski proizvod

humana

HUMANA 2

600 g

Humana 2 prelazno mlijeko za dojenčad je formula nakon dojenja koja je pogodna za posebnu dijetetsku namjenu za dojenčad posle 6. mjeseca starosti, kao dio mješovite prehrane nakon dojenja ili nakon početnog mlijeka za dojenčad. Humana 2 prelazno mlijeko za dojenčad pored drugih sastojaka sadrži i:
*Omega-3 masne kiseline (ALA-alfa-linoleinska kiselina), esencijalne masne kiseline koje utiču na optimalan razvoj mozga i nervnih ćelija
*Vitamin D: podržava apsorpciju kalcijuma i izgradnju kostiju
*GOS (galakto-oligosaharide), prebiotska vlakna, identična onima koja se nalaze u majčinom mlijeku, a koja doprinose normalnom razvoju crijevne mikrobiote
*Bez glutena.
Važno upozorenje: Majčino mlijeko je najbolja hrana za dojenčad. Mliječne formule primjenjuju se samo po preporuci stručnjaka sa područja medicine, farmacije ili nutricionizma, odnosno druge stručne osobe koja je odgovorna za brigu o majci i djetetu.

dječija hrana

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku i medicinskom sredstvu. Za obavijest o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima lijeka i medicinskog sredstva posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Ja'Whaun Bentley Jersey