kozirog

Ovan

Brzina, dinamičnost i takmičarski duh krase pripadnike vašeg znaka. To će svakako pomoći kreiranju i ostvarivanju planova u godini koja je pred nama. Količina energije kojom raspolažete čini vas sposobnim da prevaziđete sve eventualne prepreke sa kojima ćete se susresti. Slobodni Ovnovi imaju velike šanse da pronađu srodnu dušu. Oni koji su već u vezi moraće da raščiste sami sa sobom šta ustvari žele, i da zatim to i saopšte partneru. Isto tako bi trebalo i da saslušaju šta partner ima da kaže. Vrijeme je za sređivanje ličnih finansija. Napravite plan i pridržavajte ga se. Zdravlje je odlično.

telec

Bik

Bikovi su odlučni, vrijedno rade, ali su ponekad i tvrdoglavi. Iako lijenost nije karakteristika ovog znaka, upravo ona stoji kao prijetnja na putu ostvarenja ciljeva u ovoj godini. Ne dopustite sebi da budete demotivisani, vodite više računa o svojoj dobroj formi. U ljubavi se očekuje više strasti nego inače, to će ojačati postojeće veze. Budite povezani sa porodicom i prijateljima, trebaćete siguran oslonac tokom nepovoljnih perioda retrogradnog Merkura. Slušajte svoje instinkte prilikom donošenja finansijskih odluka, posvećenost poslu će dati dobre rezultate. Zdrava ishrana i redovno vježbanje će povoljno uticati na zdravlje.

bliznaci

Blizanci

Osjećate potrebu za otkrivanjem novih stvari. Vaši odnosi sa okolinom će napredovati ukoliko nastavite da budete iskreni i otvoreni u pokazivanju svojih osjećanja. Više realizma, a manje romantike u ljubavnim odnosima doprinijeće ostvarenju dugotrajnije veze. Ne morate da preispitujete sve što vaš partner uradi. Saradnja je ključna riječ za poslovni napredak. Uz to rad na zajedničkim projektima će vam omogućiti da prikažete svoje vještine u punom sjaju. Novac će pristizati u uobičajenom ritmu, pokušajte da odolite impulsivnom trošenju. Imaćete dosta energije, međutim, uslijed pojačanog pritiska može doći do napetosti. Naučite da se opustite.

rak

Rak

Ove godine ćete biti posvećeni unapređenju svojih sposobnosti i trasiranju puta ka željenoj budućnosti. To će vam donijeti više samopouzdanja i učiniti vas dodatno privlačnim za druge. Ovo je dobra vijest za Rakove koji traže partnera, dok oni koji su u vezi moraju jasnije da objelodane svoje romantične potrebe. Oslonite se na stara prijateljstva, čuvajte se stranaca koji vam se predstavljaju kao prijatelji, naročito kada su finansije u pitanju. Poradite na svojim organizacionim sposobnostima, to će doprinijeti napretku na poslu. Višak sredstava usmjerite ka unapređenju svog doma. Vodite računa o zdravlju redovno i sve ostalo će biti u redu.

lyv

Lav

Budite dosljedni sopstvenom sistemu vrijednosti na putu ka ostvarenju ciljeva. Imaćete više energije nego u proteklom periodu, tako da će i rezultati vrijednog rada biti očigledniji. Ovo je odlična godina za uspostavljanje novih poslovnih kontakata. Ipak, povedite računa o tome da posao ne bude vaša jedina preokupacija. Emotivni aspekti obećavaju prijatne trenutke u društvu voljene osobe i prijatelja, međutim, moraćete da napravite i prostor u kome možete da samostalno predahnete. Hobiji su idealna prilika za to. Finansije će biti poboljšane pa ćete moći da udovoljavate sopstvenim prohtjevima. Neka opuštanje postane sastavni dio vaše dnevne rutine.

deva

Djevica

Pokušajte da tokom ove godine posao ostavite na poslu, a da ostatak vremena posvetite sebi, porodici i prijateljima. Podrška koju vam bliske osobe pružaju će biti od velikog značaja u narednom periodu. Na ljubavnom planu je važno da prvo sami sa sobom raščistite šta ustvari želite. Ovo je godina za nove početke, radite na ostvarenju ličnih ciljeva i rezultati neće izostati. Budite optimistični u svakoj prilici, to će pomoći umanjenju stresa. Ukoliko dopustite stresnim situacijama da vas preokupiraju, to će imati negativan uticaj na vaš budžet. Obratite pažnju na ishranu, uravnotežena dijeta može dodatno da pomogne umanjenju efekata stresa.

vezni

Vaga

Vaša smirenost, inteligencija i osjećaj odgovornosti će imati snažnog saveznika u vašoj prirodnoj intuiciji tokom ove godine. Društvene vještine kojima raspolažete omogućiće stvaranje brojnih novih prilika. Od vas zavisi da li ćete ih propustiti. Fokus će ipak tokom cijele godine biti usmjeren ka ostvarivanju ljubavne harmonije. Kompatibilnost je važna, a slobodne Vage će srodnu dušu pronaći bez mnogo truda. Naredni period je i pravo vrijeme za preispitivanje određenih prijateljstava. Svoju nesputanu kreativnost iskoristite i za pravljenje finansijskih planova početkom godine. Oslonite se na sumu kojom raspolažete, izbjegavajte rizične transakcije. Redovno vježbanje će vas održati u formi.

skorpion

Škorpija

Brojne promjene su pred vama, od vaših izbora zavisi u kom pravcu ćete nastaviti kada su bitne životne odluke u pitanju. Birajte stvari koje vas čine sretnim, ne zaboravite da je neophodno da odluke donosite kada ste smireni i opušteni. Škorpije koje su u vezi očekuje dodatna strastvenost, dok će slobodni pripadnici ovog znaka imati priliku da uđu u ozbiljnu vezu. Ne zapostavljajte odnos sa porodicom i prijateljima, potrebni ste im, baš kao i oni vama. Vaši napori će biti finansijski isplativi, bilo da ostanete na sadašnjem poslu, bilo da se odlučite za promjenu. Dugovi mogu da budu otplaćeni, a možete ih i uvećati. Sve je posljedica vaših odluka. Zdravlje je dobro.

strelec

Strijelac

Ukoliko ste u prethodnom periodu osjećali da vas nešto sputava, sada dolazi vrijeme da to promijenite. Raščistite sa sobom šta je to što želite da postignete i krenite to i da ostvarujete, korak po korak. Strijelčevi vole da se životnom stazom kreću u bržoj traci, nastavite tako, ali preuzmite punu kontrolu. Saradnja sa kolegama na poslu predstavlja osnovu za uspjeh, očarajte ih svojim pozitivnim pristupom. Moraćete da pronađete ravnotežu u vremenu provedenom sa voljenom osobom i prijateljima, tako da niko ne bude na gubitku. Pazite na troškove tokom retrogradnog Merkura. Vaša energija će pratiti vaše raspoloženje. Što zadovoljniji budete, to ćete imati više snage.

oven

Jarac

Imate prirodnu potrebu da stalno unapređujete sopstvene vještine. Osjećate da imate dovoljno energije za rješavanje problema, i znate kako to da uradite. Vaša praktičnost dovodi do brzih i jednostavnih rješenja. Iako je to korisno kada je posao u pitanju, sa druge strane može da dovede do uspona i padova u sferi društvenih odnosa. Nemojte se ustručavati da o svojim problemima razgovarate sa bliskim osobama. Prepustite partneru ponekad glavnu riječ u vezi. Ovo može biti neobično na početku, međutim, doprinijeće učvršćivanju veze i jačanju povjerenja. Sitne svakodnevne uštede mogu na kraju godine da se pokažu kao značajna stavka. Zdrava ishrana, fizička aktivnost i opuštanje su recept za vaše zdravlje.

vodolej

Vodolija

Nova godina donosi mnoštvo mogućnosti za napredak i promjenu. Od vas zavisi da li ćete iskoristiti sopstveno vrijeme na najbolji način. Rad na realizovanju sopstvenih potencijala neće proći nezapažen u vašem poslovnom okruženju. Ljubavni život će se razvijati u sasvim neočekivanom pravcu, obratite pažnju na signale koji stižu iz prijateljskog okruženja. Posvetite se malo više porodičnim stvarima, potrebni ste im. U vašem je interesu da finansijske greške iz prošlosti više ne ponavljate, zato nemojte da se izlažete bespotrebnim troškovima. Vrijeme je da se pozabavite sticanjem dobre forme. Optimizam je neophodan kao osnova dobre životne energije i zdravlja.

ribi

Ribe

To što ćete u narednom periodu morati da se spustite na ovu planetu ne znači da morate da odustanete od sopstvenih snova. Vaša kreativnost će svakako doći do izražaja, ali ne dopustite joj da bude sama sebi svrha. Budite smireni i nemojte da ignorišete realnost, već se fokusirajte na rješavanje problema. Uz vašu sposobnost da svakoga saslušate učvrstićete svoje poslovne pozicije i tako stvoriti solidnu osnovu za napredak. Nemojte se zatvarati u sebe, u predstojećem periodu biste mogli da obnovite neka stara prijateljstva, možda čak i neke zaboravljene emocije dođu do izražaja. Kretanje i vježbanje su sredstvo za borbu protiv letargije. Uživajte u hrani i zabavi, ali sa mjerom.